Over mij…

Mijn naam is Lia Geurts-van Ingen Schenau en al zo’n ruim 30 jaar ben ik gegrepen door het quiltvirus. Eigenlijk ben ik al mijn leven lang bezig met lapjes, naald en draad en niet te vergeten de naaimachine. Toen ik 12 jaar was heb ik met mijn moeder mijn eerste jurk genaaid op haar Bernina trapnaaimachine. Vele rokken, broeken en bloesjes volgden, maar ook de Barbiepop kreeg mini-kleertjes.

Na het volgen van een beginnerscursus heeft de besmetting met dat quiltvirus plaats gevonden en ervoor gezorgd dat het af en toe flink heeft toegeslagen. Vier kinderen en een loopbaan in het onderwijs zorgden er wel voor dat de koorts niet al te hoog kon oplopen, maar bezig met naald en draad was ik altijd toch wel.

Nadat we hier in mijn woonplaats Barendrecht al een aantal jaar met een trouwe club vriendinnen een quiltgroep vormden, kwamen we op het idee een tentoonstelling te houden. Door de daar getoonde belangstelling van bezoeksters kwam bij mij het verlangen naar voren om zelf quiltlessen te gaan geven. Inmiddels doe ik dat alweer een jaar of acht en volg ik zelf ook graag zo nu en dan nog een workshop in een bepaalde techniek, want de quilthobby is zo breed aan technieken dat er ook voor mij altijd nog wat te leren valt.